Fekete ökörfarkkóró (Verbascum nigrum) vetőmag

(1 vásárlói értékelés)

500 Ft

A fekete ökörfarkkóró virágszára majdnem tőben ágazik el több párhuzamos ágra, ezek nagyjából azonos magasságúak, a virágok csoportokban állnak, a porzók nyele lila. Nedves réteken találjuk.

Kategóriák: , ,

Leírás

Az ökörfarkkórók tőlevélrózsából a magasba törő, sárga virágokból álló hosszú fürtjei már messziről feltűnőek. A fajok közötti különbség a szár elágazásainak számában, az egy pontból induló virágok számában (egy vagy sok), a porzók és a bibe színében és formájában van. A fekete ökörfarkkóró virágszára majdnem tőben ágazik el több párhuzamos ágra, ezek nagyjából azonos magasságúak, a virágok csoportokban állnak, a porzók nyele lila. Nedves réteken találjuk.

Vetése:

Tavasszal végleges helyére.

Alkalmazása:

Gyógynövényként sokféle betegség ellen használták. Teája megfázásos tünetekre ajánlott. A szárított virágát olivaolajban áztatva fájdalomcsillapító, sebkezelő anyagot kapunk.
Kerti virágként az összes ökörfarkkóró faj használható. Látványos virágfürtjeik miatt érdemes ültetni őket. Viszonylag hosszú ideig és sok virágot nevelnek, ami a látvány mellett a beporzó rovarok számára is hasznos.
Mély karógyökere miatt a talajból tápanyagok felhozására lehetne használni, de nem ad igazán jelentős növénytömeget. A fekete ökörfarkkóró természetes élőhelyén nedves területeken található, de átlagos kerti körülmények között könnyen nevelhető.


További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, savanyú

Vízigény

átlagos, nedvességigényes

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

április, május, június, július, augusztus, szeptember, hosszan virágzó

Gyökérzet

karógyökér

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

gyógynövény, dísznövény, rovarcsalogató

Fekete ökörfarkkóró (Verbascum nigrum) vetőmag termékről 1 értékelés

  1. Németh Lívia

    Köszönöm szépen. Megtudtam amire kíváncsi voltam

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük