Fehér fűz (Salix alba) szabadgyökeres csemete

Fehér fűz (Salix alba) szabadgyökeres csemete
Fehér fűz (Salix alba) szabadgyökeres csemete
Legnagyobb termetű fűz fajunk nagyon hasznos díszfa, az élővilágot ezer módon támogatja. Érdemes neki helyet szorítani ha elegendő nedvesség áll rendelkezésre.
Nincs raktáron
700 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Szabadgyökeres csemetéket árusítunk, föld feletti mérete 60-80 cm. Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy. Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket! A csemeték postázása 60 cm hosszú dobozban történik. Az ennél nagyobb csemetéket megpróbáljuk sérülés nélkül behajtogatni a dobozba, de elképzelhető, hogy méretre kell vágnunk őket. Ha ezt nem szeretnéd, akkor felár ellenében nagyobb, 120 cm-es dobozban is tudunk postázni. Ehhez választ a postázási módok közül a "GLS nagy méretű csomag" elnevezésű lehetőséget.

Leírás:

Legnagyobb termetű fűz fajunk nagyon hasznos díszfa, az élővilágot ezer módon támogatja. Érdemes neki helyet szorítani ha elegendő nedvesség áll rendelkezésre. Ritkán találni tiszta fehér fűzet, mert a többi fűzzel, leginkább a törékeny fűzzel hibridizálódik. Az általunk forgalmazott fehér fűz csemeték a Gemenci erdőből származó, biztosan azonosított példányok utódai. Folyópartok lakója, a fűz-nyár ligeterdők névadó fája. Az árterek legvizesebb, árvizek által legtovább borított részein érzi jól magát. Nem gond neki az sem, ha hónapokig vízben áll. Csak olyan helyre érdemes ültetni, ahol a gyökereivel eléri a talajvizet. Nagyon gyorsan növő fa, de nagyon rövid életű. 20-30 éves korára már elkezdhet odvasodni, nagyobb ágak is letörnek róla, ezért csak olyan helyre ültesd, ahol ezzel nem tud problémákat okozni. Öreg korára jellegzetes, hatalmas bonsai formát vesz fel, a letöredező ágak miatt csonka, viharvert formával. Ősöregnek tűnnek az ilyen fák, pedig a többi fához képest nagyon rövid életű. Kétlaki, mint ahogy az összes többi fűz faj is. A rettegett tavaszi pihe ’havazást’ csak a nőivarú egyedei produkálják, ezért a hímivarú, porzós példányokat nyugodtan lehet ültetni ott is, ahol félünk a pihétől. Dugványról vagy gyökérsarjról szaporítva az ismert porzós példányokat bárhova ültethető a pihék veszélye nélkül. Ahol megél, ott nagyon jó haszonfa. Puha fája nem időtálló, de nagyon gyorsan fejlődik. Jól viseli az akár drasztikus visszavágást, nagyon alkalmas mulcs termelésre. Kora tavaszi virágzása nagyon fontos táplálék a méhek számára.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!