Ezüst hárs (Tilia tomentosa) szabadgyökeres csemete

Ezüst hárs (Tilia tomentosa) szabadgyökeres csemete
Ezüst hárs (Tilia tomentosa) szabadgyökeres csemete
A természetben ritka, városokban annál gyakoribb fa. Ezüstös fonákú leveleivel, illatos virágaival gyönyörű díszfa. Szárazságtűrő, a városi környezetet is jól viseli.
Nincs raktáron
700 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Szabadgyökeres csemetéket árusítunk, föld feletti mérete 30-50 cm. Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy. Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket!

Leírás:

A természetben ritka, városokban annál gyakoribb fa. Ezüstös fonákú leveleivel, illatos virágaival gyönyörű díszfa. Szárazságtűrő, a városi környezetet is jól viseli. A legjobb szárazságtűrő hárs fajunk, száraz hegyoldalakban is megél. A kertben bárhol megél, városi faként szinte mindenütt ültetik. Szép, szabályos formájúra fejlődik, ezért elsőrendű díszfa. Az ezüst hárs finom szőrözete, ami az ezüstös színét adja, erősen irritáló hatású az emésztőrendszer számára, ezért a levele és a virága sem ehető. Ugyanolyan gyógyhatása van, mint a többi hárs fajnak, de az irritáló szőrök miatt nem használhatod. A hársfa nagyon hasznos az élővilág számára: a virágai beporzó rovarok tömegét vonzzák, a levelei is sok rovarnak nyújtanak táplálékot. A róla gyűjtött hársméz kissé kesernyés, de ugyanolyan egészséges, mint a többi hárs faj méze.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!