Erdei mályva (Malva sylvestris) vetőmag

550 Ft

Bolygatott területeken, az ember közelében elterjedt ez a látványos növény. Nagy rózsaszínű virágai miatt kertekben is érdemes lenne ültetni.

Kategóriák: , ,

Leírás

Bolygatott területeken, az ember közelében elterjedt ez a látványos növény. Nagy rózsaszínű virágai miatt kertekben is érdemes lenne ültetni.

Vetése:

Kora tavasszal végleges helyére.

Alkalmazása:

A levelei és a virága is ehető, salátákban használható. A leveleit levesbe is főzheted, nyálkás levet ereszt, a kukoricakeményítőhöz hasonlóan sűríti az ételt. Ha a leveléért termeled, akkor célszerű nedves helyre, félárnyékba ültetni, mert a levelek nagyobbak, zsengébbek lesznek.
Gyógynövényként régóta használják. A leveléből és a virágából főzött tea köhögés, influenzás tünetek, gyulladás ellen hatásos. Külsőleg sebek, csípések, horzsolások kezelésére alkalmas.
A kertben dísznövényként is megállja a helyét, de sok más haszna is van. Mélyre hatoló karógyökerével fel tudja hozni az alsó talajrétegekből a tápanyagokat, és gyors növekedése miatt sok komposztálható szerves anyagot termel. Töve nem terjed, ezért növénytársításokban jól felhasználható. Leveleit a nyulak és az őzek nem bántják.
Az erdei mályva szívós, igénytelen növény, rossz talajon is megél. Műtrágyázni semmiképpen nem érdemes, mert a felesleges nitrátot felszívja, és a leveleiben koncentrálja. Ha étkezésre akarod használni, akkor ezt mindenképpen vedd figyelembe. Viszont pontosan ezért nagyon jól felhasználható műtrágyázott mezőgazdasági területek helyén létesített kertekben a felesleges tápanyagok felszívására.


További információk

Növény típusa

évelő, kétéves

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, savanyú, szikes, terméketlen

Vízigény

átlagos

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

május, június, július, augusztus, szeptember, október, hosszan virágzó

Gyökérzet

karógyökér

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

gyógynövény, dísznövény, rovarcsalogató, tápanyag felhalmozó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Erdei mályva (Malva sylvestris) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük