Erdei iszalag (Clematis vitalba) vetőmag

550 Ft

Szép fehér virágú kúszónövény, ami mégis inkább a látványos, repítőszőrös terméseivel tűnik fel. A virága mandula illatú.

Kategóriák: , ,

Leírás

Szép fehér virágú kúszónövény, ami mégis inkább a látványos, repítőszőrös terméseivel tűnik fel. A virága mandula illatú.
Mérgező, de külsőleg viszketés ellen régóta bevált gyógynövény.
A természetben erdőszélek, tisztások lakója.

Vetése:

A magokról a ‘farkincát’ vágd le. Meleg és hideg rétegzést is igényel: 24 óra áztatás után keverd nedves homokhoz vagy tőzeghez, és tárold szobahőmérsékleten 2-3 hónapig, majd tedd hűtőbe (nem fagyasztóba) 2-3 hónapra. Ezután vesd el. Ha kezelés nélkül elveted, akkor a második tavasszal kel ki, egy nyarat és egy telet kint kell töltenie a szabadban. Átültetésnél érdemes mélyre ültetni, hogy a szárából 8-10 cm a föld alá kerüljön. Ez a szárrész is gyökereket hoz, és erősebb növényeket kapsz.

Alkalmazása:

az élővilág változatosságát növelő vadvirág. Lugasok benövesztésére, árnyékolásra tökéletes. Elhagyatottabb erdőszéleken egyszerűen csak nagyobb fákra is felfuthat, kiváló búvóhelye a kisebb madaraknak. A virága szép fehér, mandula illatú.
Szereti a vízátersztő, humuszos erdei talajt. Az a legjobb, ha a töve árnyékban van, miközben a hajtásai felkúsznak a napfénybe. Gyorsan nő, évi 2-5 métert is fejlődhet. Jól tűri a nyírást, drasztikusan visszavágható. Ennek a legjobb időpontja a kora tavasz.
Nagy virágú kerti klemátisz fajták oltásához alanynak is alkalmas.

További információk

Növény típusa

kúszónövény

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, savanyú, szikes, terméketlen

Vízigény

átlagos, nedvességigényes

Fényigény

napos, félárnyék, árnyék

Virágzás

június, július, augusztus

Gyökérzet

szívgyökér

Magasság

3-10 m

Egyebek

madárbarát, dísznövény, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Erdei iszalag (Clematis vitalba) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük