Ékes vasvirág (Xeranthemum annuum) vetőmag

550 Ft

Szalmavirág néven ismerheted, nemesített formáit sokszor ültetik. Különleges képessége, hogy virága megszárítva is megtartja a formáját és a színét.

Leírás

Szalmavirág néven ismerheted, nemesített formáit sokszor ültetik. Különleges képessége, hogy virága megszárítva is megtartja a formáját és a színét.
Vadon száraz hegyi rétekben él ez az egynyári fészkes virágú növény. Alig fél méter magas, rózsaszín virágzatai kedves színfoltot alkotnak.

Vetése:

Késő tavasszal vesd el végleges helyére, 5 mm vastag földréteggel takarva. 16 C talajhőmérséklet felett csírázik. Könnyen átültethető, ha ritkítanod kell a kihúzott növénykéket ültesd el másutt.

Alkalmazása:

Dísznövényként nagyon látványos, hosszú ideig virágzó egynyári növény. Ha levágod az elnyílt virágait, akkor akár a fagyokig is virágozhat. Az általunk forgalmazott vad forma rózsaszín virágú, a nemesített változatai között mindenféle virágszín megtalálható.
Legjobban szárazvirágként ismert, innen ered a ’szalmavirág’ népi elnevezése is. Teljes nyílásban vágd le, és fejjel lefelé lógatva árnyékos, de szellős helyen szárítsd meg. Így kezelve a virágok megőrzik a formájukat és a színüket is.
A gondozása nagyon egyszerű. Jó szárazságtűrő, bármilyen talajon megél. Végleges helyére vetve vagy palántázva gyorsan megnő és egész nyáron virágzik. Az öntözést és a gazdagabb talajt bőségesebb virágzással hálálja meg.
A beporzó rovarok is nagyon szeretik, emiatt is érdemes nevelni. A virágzása késő őszig elhúzódik, nagyon értékes őszi nektárforrás.

További információk

Növény típusa

egynyári

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

június, július, augusztus, szeptember, október, hosszan virágzó

Gyökérzet

terjedő tövű

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

dísznövény, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ékes vasvirág (Xeranthemum annuum) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük