Ékes vasvirág (Xeranthemum annuum) vetőmag
Ékes vasvirág (Xeranthemum annuum) vetőmag
550 Ft

Ékes vasvirág (Xeranthemum annuum) vetőmag

Szalmavirág néven ismerheted, nemesített formáit sokszor ültetik. Különleges képessége, hogy virága megszárítva is megtartja a formáját és a színét.
Kiszerelés: 10 ml, 200 mag
Raktáron
550 Ft
Részletek
Szalmavirág néven ismerheted, nemesített formáit sokszor ültetik. Különleges képessége, hogy virága megszárítva is megtartja a formáját és a színét. Vadon száraz hegyi rétekben él ez az egynyári fészkes virágú növény. Alig fél méter magas, rózsaszín virágzatai kedves színfoltot alkotnak.

Vetése:

Késő tavasszal vesd el végleges helyére, 5 mm vastag földréteggel takarva. 16 C talajhőmérséklet felett csírázik. Könnyen átültethető, ha ritkítanod kell a kihúzott növénykéket ültesd el másutt.

Alkalmazása:

Dísznövényként nagyon látványos, hosszú ideig virágzó egynyári növény. Ha levágod az elnyílt virágait, akkor akár a fagyokig is virágozhat. Az általunk forgalmazott vad forma rózsaszín virágú, a nemesített változatai között mindenféle virágszín megtalálható. Legjobban szárazvirágként ismert, innen ered a ’szalmavirág’ népi elnevezése is. Teljes nyílásban vágd le, és fejjel lefelé lógatva árnyékos, de szellős helyen szárítsd meg. Így kezelve a virágok megőrzik a formájukat és a színüket is. A gondozása nagyon egyszerű. Jó szárazságtűrő, bármilyen talajon megél. Végleges helyére vetve vagy palántázva gyorsan megnő és egész nyáron virágzik. Az öntözést és a gazdagabb talajt bőségesebb virágzással hálálja meg. A beporzó rovarok is nagyon szeretik, emiatt is érdemes nevelni. A virágzása késő őszig elhúzódik, nagyon értékes őszi nektárforrás.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, hosszan virágzó, július, június, október, szeptember
Hasznosítás
dísznövény, rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
terjedő tövű
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
egynyári
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes, terméketlen
Vízigény
átlagos, szárazságtűrő
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!