Csomós palka (Cyperus glomeratus) vetőmag

550 Ft

Nedves helyek gyomnövénye ez a nagyra növő, látványos fűféle. Embermagasságúra is megnövő szárán nagy és feltűnő virágzatot visel.

Leírás

Nedves helyek gyomnövénye ez a nagyra növő fűféle. Vizek partján, zátonyokon, vízállásos szántóföldeken fordul elő, de nem gyakori. A Dunántúl déli és nyugati részén, valamint az Alföldön fordul elő szórványosan. Átlagos magassága fél méter körül van, de különösen kedvező helyen embermagasságúra is megnő. Virágzata nagy, bojtos, látványos.
A palkák a dísznövényként ismert vízipálma és a papirusznád közeli rokonai, ugyanabba a nemzetségbe tartoznak. Sok palka fajnak gumós gyökérzete van, némelyiket termesztik is emberi fogyasztásra. Nálunk is kapható tigrismogyoró néven, termeszthető is, de erősen invazív, nem okos dolog terjeszteni.

Vetése:

Tavasszal vesd el nedves helyre, vagy 2-3 cm mély vízzel borított tóparton. Magja nagyon apró, nem szabad földdel takarni. Palántát is nevelhetsz belőle vízbe állított cserepekben. A talaj kerti föld legyen, a bolti virágföld felúszik a víz tetejére, és megrothad a víz alatt.

Alkalmazása:

Kerti tóban használható látványos dísznövény. Terjedő tövű, tarackol, de nem képez sűrű állományt. Kertben, nedvesebb helyen vagy öntözéssel nagyon szép őszi díszt ad.


További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes

Vízigény

nedvességigényes, vízinövény

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

augusztus, szeptember

Gyökérzet

terjedő tövű

Magasság

0,3-1 m, 1-3 m

Egyebek

dísznövény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csomós palka (Cyperus glomeratus) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük