Csomós palka (Cyperus glomeratus) vetőmag

Csomós palka (Cyperus glomeratus) vetőmag
Csomós palka (Cyperus glomeratus) vetőmag
Nedves helyek gyomnövénye ez a nagyra növő, látványos fűféle. Embermagasságúra is megnövő szárán nagy és feltűnő virágzatot visel.
Kiszerelés: 1 ml, 200 mag
Nincs raktáron
550 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Nedves helyek gyomnövénye ez a nagyra növő fűféle. Vizek partján, zátonyokon, vízállásos szántóföldeken fordul elő, de nem gyakori. A Dunántúl déli és nyugati részén, valamint az Alföldön fordul elő szórványosan. Átlagos magassága fél méter körül van, de különösen kedvező helyen embermagasságúra is megnő. Virágzata nagy, bojtos, látványos. A palkák a dísznövényként ismert vízipálma és a papirusznád közeli rokonai, ugyanabba a nemzetségbe tartoznak. Sok palka fajnak gumós gyökérzete van, némelyiket termesztik is emberi fogyasztásra. Nálunk is kapható tigrismogyoró néven, termeszthető is, de erősen invazív, nem okos dolog terjeszteni.

Vetése:

Tavasszal vesd el nedves helyre, vagy 2-3 cm mély vízzel borított tóparton. Magja nagyon apró, nem szabad földdel takarni. Palántát is nevelhetsz belőle vízbe állított cserepekben. A talaj kerti föld legyen, a bolti virágföld felúszik a víz tetejére, és megrothad a víz alatt.

Alkalmazása:

Kerti tóban használható látványos dísznövény. Terjedő tövű, tarackol, de nem képez sűrű állományt. Kertben, nedvesebb helyen vagy öntözéssel nagyon szép őszi díszt ad.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, szeptember
Hasznosítás
dísznövény
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
terjedő tövű
Magasság
0,3-1 m, 1-3 m
Növény típusa
évelő
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes
Vízigény
nedvességigényes, vízinövény
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!