Cserszömörce (Cotinus coggygria) szabadgyökeres csemete

Kerti dísznövényként ismerheted, de száraz hegyoldalakban nálunk is őshonos ez a szép cserje. Különösen a virágzása látványos, ilyenkor vattacukor-szerű bugái szinte elborítják.
Nincs raktáron
700 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Szabadgyökeres csemetéket árusítunk, föld feletti mérete 30-50 cm. Csemetéinket gyökércsomagoltan küldjük: gyökerük nedves fűrészporba kerül, amit fóliával borítunk. Ilyen csomagolásban hűvös, fagymentes helyen ültetésig tárolhatók, akár tavaszig is. Bármikor ültethetők amikor a talaj nincs átfagyva. Télen sincs akadálya az ültetésnek, nem kell megvárni vele a tavaszt! Minél hamarabb földbe kerülnek annál jobb. Ültetés után már nem árt nekik a fagy. Ha bővebben érdekel az ültetés mikéntje, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket!

Leírás:

Kerti dísznövényként ismerheted, de száraz hegyoldalakban nálunk is őshonos ez a szép cserje. Különösen a virágzása látványos, ilyenkor vattacukor-szerű bugái szinte elborítják. Innen kapta az angol nevét: smoke tree, azaz füstfa. A kertben nagyon igénytelen, száraz helyen is jól érzi magát. Jobban szereti a tápanyagban szegényebb, vízáteresztő talajokat. Napon és félárnyékban is megél. Lassan gyökeresedik be, kell neki 1-2 év, de utána nagyon gyorsan tud nőni. Kétlaki, a magterméshez porzós és termős példányokat is ültetni kell. Az általunk forgalmazott magoncok között mindkettő van, de még nem lehet megmondani, hogy melyik milyen lesz. Fája nagyon látványos sárga színű, dísztárgyak készítéséhez tökéletes, de csak a nagyon idős példányoknak van használható vastagságú ága.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!