Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) vetőmag

(1 vásárlói értékelés)

550 Ft

Nagy, bíbor virágaival gyakori kerti dísznövény, emellett ismert gyógynövény is ez a faj. Észak-Amerikában őshonos, de kertekben az egész világon megtalálható.

Leírás

Nagy, bíbor virágaival gyakori kerti dísznövény, emellett ismert gyógynövény is ez a faj. Észak-Amerikában őshonos, de kertekben az egész világon megtalálható. Jellegzetes, tüskés virágzatával, bíborrózsaszín szirmaival nem tévesztheted össze semmivel. Ma már szinte bármilyen virágszínű kerti fajtáit beszerezheted.

Vetése:

Tavasszal vesd el. A nappal és éjszaka közötti hőmérséklet-különbség segít a csírázásban. 2-3 hét alatt kel ki. Érdemes palántát nevelni belőle.

Alkalmazása:

Gyógynövényként széles körben ismert és alkalmazott. Őshazájában az indiánok régóta használják, gyorsan elterjedt az európai és ázsiai gyógyászatban is. Erős méregtelenítő, immunrendszert élénkítő, baktériumölő hatása miatt számtalan külső és belső felhasználása ismert. Megfázásra, lázra, köhögésre, húgyúti fertőzésekre egyaránt alkalmazzák. Külsőleg, kenőcsökben gyulladáscsökkentőként, égési és más kisebb sérülésekre, rovarcsípésekre is jótékony hatással van. Az egész növény tartalmaz hatóanyagot, de különösen a gyökerekben koncentrálódik.
Dísznövényként is gyakori. Látványos virágzása miatt különösen kedvelt. Évelő, bokrosodik, de nem terjed messzire, ezért könnyen kezelhető növény.
A gondozása nagyon egyszerű. Nincsenek speciális igényei. Bárhol megél, de a laza, vízáteresztő talajokat szereti a legjobban. Idősebb korban jó szárazságtűrő. Erős karógyökerével a talaj alsóbb rétegeiben is megtalálja a vizet.
Nem őshonos, ezért az élővilág számára csak korlátozott értéke van, de a megporzó rovarok és pillangók különösen kedvelik a virágait. Ezért megéri ültetni természetközelibb kertekben is.


További információk

Növény típusa

évelő

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, savanyú

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

július, augusztus

Gyökérzet

karógyökér

Magasság

0,3-1 m, 1-3 m

Egyebek

gyógynövény, dísznövény, rovarcsalogató

Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) vetőmag termékről 1 értékelés

  1. Tóth Róza

    Szeretem ezt a virágot.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük