Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) vetőmag

Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) vetőmag
Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) vetőmag
Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) vetőmag
Nagy, bíbor virágaival gyakori kerti dísznövény, emellett ismert gyógynövény is ez a faj. Észak-Amerikában őshonos, de kertekben az egész világon megtalálható.
Kiszerelés: 5 ml, 300 mag
Nincs raktáron
550 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Nagy, bíbor virágaival gyakori kerti dísznövény, emellett ismert gyógynövény is ez a faj. Észak-Amerikában őshonos, de kertekben az egész világon megtalálható. Jellegzetes, tüskés virágzatával, bíborrózsaszín szirmaival nem tévesztheted össze semmivel. Ma már szinte bármilyen virágszínű kerti fajtáit beszerezheted.

Vetése:

Tavasszal vesd el. A nappal és éjszaka közötti hőmérséklet-különbség segít a csírázásban. 2-3 hét alatt kel ki. Érdemes palántát nevelni belőle.

Alkalmazása:

Gyógynövényként széles körben ismert és alkalmazott. Őshazájában az indiánok régóta használják, gyorsan elterjedt az európai és ázsiai gyógyászatban is. Erős méregtelenítő, immunrendszert élénkítő, baktériumölő hatása miatt számtalan külső és belső felhasználása ismert. Megfázásra, lázra, köhögésre, húgyúti fertőzésekre egyaránt alkalmazzák. Külsőleg, kenőcsökben gyulladáscsökkentőként, égési és más kisebb sérülésekre, rovarcsípésekre is jótékony hatással van. Az egész növény tartalmaz hatóanyagot, de különösen a gyökerekben koncentrálódik. Dísznövényként is gyakori. Látványos virágzása miatt különösen kedvelt. Évelő, bokrosodik, de nem terjed messzire, ezért könnyen kezelhető növény. A gondozása nagyon egyszerű. Nincsenek speciális igényei. Bárhol megél, de a laza, vízáteresztő talajokat szereti a legjobban. Idősebb korban jó szárazságtűrő. Erős karógyökerével a talaj alsóbb rétegeiben is megtalálja a vizet. Nem őshonos, ezért az élővilág számára csak korlátozott értéke van, de a megporzó rovarok és pillangók különösen kedvelik a virágait. Ezért megéri ültetni természetközelibb kertekben is.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július
Hasznosítás
dísznövény, gyógynövény, rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
karógyökér
Magasság
0,3-1 m, 1-3 m
Növény típusa
évelő
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes, savanyú
Vízigény
átlagos, szárazságtűrő
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!