Ánizsizsóp (Agastache foeniculum) vetőmag
Ánizsizsóp (Agastache foeniculum) vetőmag
550 Ft

Ánizsizsóp (Agastache foeniculum) vetőmag

Észak-Amerikából származó kerti növény. Erős ánizsos illatával, és a méhek számára vonzó virágzatával méltán népszerű dísznövény.
Kiszerelés: 80 mag
Raktáron
550 Ft
Részletek

Észak-Amerikából származó kerti növény. Erős ánizsos illatával, és a méhek számára vonzó virágzatával méltán népszerű. Eredeti hazájában amerikai préri, száraz rétek és erdőszélek növénye.

Vetése:

Tavasszal vesd el. Az apró magokat csak nagyon vékonyan szabad földdel takarni (2-3 mm). Lassan kel, 1-3 hónapra is szüksége lehet a csírázáshoz, ezért érdemes korán elvetve palántát nevelni belőle. Már az első évben virágzik.

Alkalmazása:

Ehető, édes, ánizsos aromája miatt kedvelt. A mentafélékhez hasonlóan használható saláták, sütemények, gyümölcsös édességek ízesítésére. Teát is főzhetsz belőle. Tág tűrőképességű, száraz és nedves területeken is megél. A napot nagyon szereti. Nem megbízhatóan télálló, keményebb teleken kifagyhat. Ezért érdemes belőle magot fogni és tavasszal újravetni. A beporzó rovarok imádják, már csak ezért is érdemes belőle ültetni. Erős illata miatt a kártevő rovarok összezavarására is használható. Erdőkertek naposabb részeire nagyon jó választás.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július
Hasznosítás
dísznövény, ehető, rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
sekély gyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
egynyári, évelő
Talajigény
bármilyen, homok, meszes, savanyú, terméketlen
Vízigény
átlagos, szárazságtűrő
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!