Réti ördögharaptafű (Succisa pratensis) palanta

Réti ördögharaptafű (Succisa pratensis) palanta
Réti ördögharaptafű (Succisa pratensis) palanta
Nedvesebb rétek, ligetes erdők ritka vadvirága. Kerti növényként viszont nagyon hasznos, szép virágait a beporzó rovarok is imádják.
Az ár 1 db földlabdás palántára érvényes.
Az utolsó képen látható 2 db palánta, ezekhez hasonlót fogsz kapni. Viszonyítási alapként a térkő mérete 12x24 cm.
Nincs raktáron
500 Ft
Nincs raktáron
Részletek

A palántákat biztonságos csomagolásban, földlabdával szállítjuk. Átvétel után azonnal vedd ki őket a dobozból, és a levelekről óvatosan hajtsd le a fóliát. A földlabda maradjon becsomagolva. Ilyen állapotban, a földlabdát nedvesen tartva árnyékos helyen néhány hétig tárolhatod őket.

Leírás:

Nedvesebb rétek, ligetes erdők ritka vadvirága. Kerti növényként viszont nagyon hasznos, szép virágait a beporzó rovarok is imádják. Főként változó vízellátottságú területeken él, amik akár időszakosan vízzel borítottak is lehetnek, de nyárra kiszáradnak. Lápréteken, ritkásabb tülgyesekben, fenyvesekben is megél.

Alkalmazása:

Ehető, a zsenge leveleit tavasszal salátákhoz keverheted, de nem kiadós. Gyógynövény. Az egész föld feletti részéből tea főzhető frissen vagy szárítva. Köhögés, láz, belső gyulladások ellen hatásos. Sebek kezelésére is használták, közvetlenül a sebre és fürdőként is. Sokáig virágzó, látványos évelő. A beporzó rovarok is nagyon szeretik. Érdemes a kertben helyet keresni neki. Öntözött kertben jól érzi magát, nedvesebb területeken vadvirágos rétekbe, szegélyekbe is ültetheted. Árnyéktűrése miatt erdőkertekbe különösen alkalmas. Vékony, magas termete nagyon jó társnövénnyé teszi.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, hosszan virágzó, július, október, szeptember
Hasznosítás
dísznövény, gyógynövény, rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
karógyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
évelő
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes, szikes, terméketlen
Vízigény
átlagos, nedvességigényes
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!