Réti margitvirág (Leucanthemum vulgare) palánta
Réti margitvirág (Leucanthemum vulgare) palánta
500 Ft

Réti margitvirág (Leucanthemum vulgare) palánta

Réti margitvirág (Leucanthemum vulgare) palánta
Réti margitvirág (Leucanthemum vulgare) palánta
A kerti margaréta vad őse, egész nyáron át nyíló vadvirág. Nedvesebb réteken a természetben is találkozhatsz vele.
Az ár 1 db földlabdás palántára érvényes.
Az utolsó képen látható 2 db palánta, ezekhez hasonlót fogsz kapni. Viszonyítási alapként a térkő mérete 12x24 cm.
Raktáron
500 Ft
Részletek

A palántákat biztonságos csomagolásban, földlabdával szállítjuk. Átvétel után azonnal vedd ki őket a dobozból, és a levelekről óvatosan hajtsd le a fóliát. A földlabda maradjon becsomagolva. Ilyen állapotban, a földlabdát nedvesen tartva árnyékos helyen néhány hétig tárolhatod őket.

Leírás:

A kerti margaréta vad őse, egész nyáron át nyíló évelő vadvirág. Nedvesebb réteken a természetben is találkozhatsz vele. Az országban bárhol felbukkanhat, de nem gyakori. Nagy fehér virágaival messziről is feltűnő jelenség.

Alkalmazása:

Normál kerti körülmények között jól érzi magát, de a szárazságot nem szereti. Öntözött, mulcsolt kertekben viszont könnyen tartható. Tömött telepeket képez, nem terjed messzire, ezért növénytársításokba nagyon jól beilleszthető. Rovarriasztó hatású, amit kihasználhatsz a haszonnövényeid védelmére. Rétekben, vadvirágként is nagyon mutatós, ha nem túlságosan száraz területre kerül. Gyógynövény, a kamilla közeli rokona, a hatásuk is hasonló. Az egész növény, de különösen a virágai hasznosak. Teájával köhögést, asztmát kezeltek. Külsőleg, kisebb sebek, horzsolások kezelésére is alkalmas. Szinte minden része ehető: a levelei, a fiatal hajtásai, és az erős gyöktörzse is. Erős 'vad' íze miatt csak kis mennyiségben, más salátafélékhez keverve használd. Egész nyáron át tartó virágzása miatt nagyon szép dísznövény, vágott virágként is tartós. A beporzó rovarok is nagyon szeretik.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július, június, május, szeptember
Hasznosítás
dísznövény, gyógynövény, rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
sekély gyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
évelő
Talajigény
bármilyen
Vízigény
átlagos, nedvességigényes
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!