Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria) palánta
Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria) palánta
500 Ft

Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria) palánta

Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria) palánta
Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria) palánta
Nedves réteken, cserjésekben, ligeterdőkben találkozhatunk ezzel a nagy termetű évelő virággal. Az egész növény illatos, a virága és a levelei eltérő illatúak. Régi gyógynövény.
Az ár 1 db földlabdás palántára érvényes.
Az utolsó képen látható 2 db palánta, ezekhez hasonlót fogsz kapni. Viszonyítási alapként a térkő mérete 12x24 cm
Raktáron
500 Ft
Részletek

A palántákat biztonságos csomagolásban, földlabdával szállítjuk. Átvétel után azonnal vedd ki őket a dobozból, és a levelekről óvatosan hajtsd le a fóliát. A földlabda maradjon becsomagolva. Ilyen állapotban, a földlabdát nedvesen tartva árnyékos helyen néhány hétig tárolhatod őket.

Leírás:

Nedves réteken, cserjésekben, ligeterdőkben találkozhatunk ezzel a nagy termetű évelő növénnyel. Dús tőlevélrózsájából nyáron magas virágszárat nevel, rengeteg apró fehér illatos virággal.

Alkalmazása:

Régi gyógynövény. Rendszerint gyulladáscsökkentőként és megfázásra használják. A virágzat szalicilsavat tartalmaz, ami az aszpirin hatóanyaga. Az egész növény illatos, a virága és a levelei eltérő illatúak. Szárítva szobai illatosítóként szokták használni mindkettőt. Illatát szárítva is sokáig megtartja. A kertekben dísznövényként is ültetik, időnként évelő kertészetekben beszerezhető. Vágott virágként, sőt szárazvirágként is használható. Természetes hatású ágyásokban jól mutat. Legjobb félárnyékban tartani. Napon csak akkor próbálkozzunk vele, ha nyáron elegendő nedvességet kap. Mocsaras, vízállásos helyen is megél. Kerti tó szélébe ültethető. A töve mérsékelten terjed, inkább csak bokrosodik, nem nyomja el a szomszédos növényeket. Nagyon jó rovarcsalogató, a rengeteg apró virágát szeretik a beporzók.

Érdekességek:

A réti legyezőfű a druidák legszentebb virágának egyike volt. Már ők is használták gyógynövényként.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július, szeptember
Hasznosítás
dísznövény, gyógynövény, rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
terjedő tövű
Magasság
0,3-1 m, 1-3 m
Növény típusa
évelő
Talajigény
agyag, bármilyen, homok, meszes, savanyú
Vízigény
átlagos, nedvességigényes
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!