Kosárkötő fűz (Salix viminalis) földlabdás csemete
Kosárkötő fűz (Salix viminalis) földlabdás csemete
800 Ft

Kosárkötő fűz (Salix viminalis) földlabdás csemete

Kosárkötő fűz (Salix viminalis) földlabdás csemete
Kosárkötő fűz (Salix viminalis) földlabdás csemete
Régóta haszonnövényként ültetett fűz faj, amit hagyományosan kosárfonásra, mostanában energiafűzként ültetnek. Díszcserjeként is megállja a helyét.
Az ár 1 db földlabdás csemetére érvényes.
Az utolsó képen látható 2 db csemete, ezekhez hasonlót fogsz kapni. Viszonyítási alapként a térkő mérete 12x24 cm.
Raktáron
800 Ft
Részletek

Földlabdás csemete, 30-50 cm föld feletti magassággal. A földlabda kb. 5x5x15 cm. A csemetéket vetőtálcákban nevelték, a teljes földlabdával együtt tudjuk őket postázni a gyökerek sérülése nélkül. A szabadgyökeres csemetékhez képest jobb eredés érhető el, jobban viselik az ültetési stresszt mivel a gyökérzetük nem sérül. Kézhezvétel után ültetésig tárold hűvös, fagymentes helyen, a földlabdát tartsd nedvesen. Minél hamarabb érdemes elültetni, de legalább néhány hétig tárolhatod.

Leírás:

Régóta haszonnövényként ültetett fűz faj, amit hagyományosan kosárfonásra, mostanában energiafűzként ültetnek. Díszcserjeként is megállja a helyét. A kosárkötő fűz viszonylag kevésbé nedvességigényes, nem kötődik a vízpartokhoz, de így is csak olyan helyre érdemes ültetni, ahol a gyökereivel eléri a talajvizet, vagy az időjárás csapadékosabb. Kétlaki, mint ahogy az összes többi fűz faj is. A rettegett tavaszi pihe ’havazást’ csak a nőivarú egyedei produkálják, ezért a hímivarú, porzós példányokat nyugodtan lehet ültetni ott is, ahol félünk a pihétől. Dugványról vagy gyökérsarjról szaporítva az ismert porzós példányokat bárhova ültethető a pihék veszélye nélkül. Ahol megél, érdemes ültetni. Hihetetlen gyorsan nő, jól viseli az akár drasztikus visszavágást, ezért használják energiafűzként. Nagyon alkalmas mulcs termelésre is. A maximális faanyag hozamhoz kétévente érdemes levágni. Egy erős tő visszavágás után az első évben 3-4 métert is képes nőni, de ezek még viszonylag vékony vesszők (ezek alkalmasak kosárfonásra). A második évben kevésbé látványos a fejlődése, ilyenkor az ágak inkább vastagodnak, és az első évi növekménynél sokkal nagyobb tömegű faanyagot hoznak létre. Kora tavaszi virágzása nagyon fontos táplálék a méhek számára.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!