Ánizsizsóp (Agastache foeniculum) palánta
Ánizsizsóp (Agastache foeniculum) palánta
500 Ft

Ánizsizsóp (Agastache foeniculum) palánta

Ánizsizsóp (Agastache foeniculum) palánta
Ánizsizsóp (Agastache foeniculum) palánta

Észak-Amerikából származó kerti növény. Erős ánizsos illatával, és a méhek számára vonzó virágzatával méltán népszerű dísznövény.
Az ár 1 db földlabdás palántára érvényes.
Az utolsó képen látható 2 db palánta, ezekhez hasonlót fogsz kapni. Viszonyítási alapként a térkő mérete 12x24 cm.

Raktáron
500 Ft
Részletek

A palántákat biztonságos csomagolásban, földlabdával szállítjuk. Átvétel után azonnal vedd ki őket a dobozból, és a levelekről óvatosan hajtsd le a fóliát. A földlabda maradjon becsomagolva. Ilyen állapotban, a földlabdát nedvesen tartva árnyékos helyen néhány hétig tárolhatod őket.

Leírás:

Észak-Amerikából származó kerti növény. Erős ánizsos illatával, és a méhek számára vonzó virágzatával méltán népszerű. Eredeti hazájában amerikai préri, száraz rétek és erdőszélek növénye.

Alkalmazása:

Ehető, édes, ánizsos aromája miatt kedvelt. A mentafélékhez hasonlóan használható saláták, sütemények, gyümölcsös édességek ízesítésére. Teát is főzhetsz belőle. Tág tűrőképességű, száraz és nedves területeken is megél. A napot nagyon szereti. Nem megbízhatóan télálló, keményebb teleken kifagyhat. Ezért érdemes belőle magot fogni és tavasszal újravetni. A beporzó rovarok imádják, már csak ezért is érdemes belőle ültetni. Erős illata miatt a kártevő rovarok összezavarására is használható. Erdőkertek naposabb részeire nagyon jó választás.

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július
Hasznosítás
dísznövény, ehető, rovarcsalogató
Fényigény
félárnyék, napos
Gyökérzet
sekély gyökér
Magasság
0,3-1 m
Növény típusa
egynyári, évelő
Talajigény
bármilyen, homok, meszes, savanyú, terméketlen
Vízigény
átlagos, szárazságtűrő
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!