Punica granatum 'Surh Anor', gránátalma, fagytűrés -18 fok
Punica granatum 'Surh Anor', gránátalma, fagytűrés -18 fok
5 000 Ft

Punica granatum 'Surh Anor', gránátalma, fagytűrés -18 fok

Punica granatum 'Surh Anor', gránátalma, fagytűrés -18 fok
Punica granatum 'Surh Anor', gránátalma, fagytűrés -18 fok
Afganisztánból származó gránátalma fajta. Fagytűrése az egyik legjobb: -18 fok. A termése halvány sárgás rózsaszínű, íze nagyon édes.
Raktáron
5 000 Ft
Részletek

Konténeres dugvány 6x6x12 cm-es műanyag cserépben, föld feletti mérete 12-15 cm. A képeken a megvásárolható növények közül látsz egyet, ehhez hasonlót fogunk küldeni. Viszonyítási alapként a térkő mérete 12x24 cm.

Nagy ritkaság, alig beszerezhető!

Afganisztánból származó gránátalma fajta. Fagytűrése az egyik legjobb: -18 fok.

A törpe gránátalmákhoz hasonó, sűrű ágrendszerű, rövid ízközú, kicsi és enyhén sárgás levelű fajta. Ennek ellenére gyorsan és nagyra nő.

A termése közepes vagy nagy méretű, halvány sárgás rózsaszínű. Repedésre alig hajlamos. Nagyon édes, a lé cukortartalma 20% körül van, ami a legjobb szőlőfajtákkal egyezik meg. Ezért bor készítésére is alkalmas. Rövid tenyészidejű, korán érő fajta, ez is segíti a termesztését az ideálisnál hidegebb területeken. A híres Kazake gránátalma hibridje vagy mutációja, azonos területről származnak.

A gyümölcstermő gránátalma fajták a fügéknél rosszabb télállósággal rendelkeznek, ezért eddig nem voltak elterjedve nálunk. Azonban vannak nagyon jó fagytűrő fajták, amik Kis-Ázsiában, és a volt Szovjetunió déli államaiban jöttek létre. Fagytűrésük -18 - -25 fok körül van, ami a jobb füge fajtákkal egyezik meg, akár felül is múlja azokat. Ezeket bátran ültetheted olyan területeken, ahol egyébként a füge megmarad. A gondozásuk is hasonló: nagyon jó szárazságtűrők, és fontos a számukra a napos, szélvédett hely.

Konténeres növényeink az általunk használt cserépben mentesek a gyökerek feltekeredéséről. Ugyanis a cserép alja teljes terjedelmében hálós, a gyökerek inkább kinőnek belőle, de nem tekerednek fel. Ültetésnél ezért nem fenyeget az a veszély, hogy a feltekeredett gyökerek később problémát okoznak, gyengítik a növény gyökérzetét.

Ültetésnél nem érdemes nagy gödröt ásni neki. Elég akkora, amiben a gyökerek visszahajlás nélkül elférnek. Az első 1-2 évben öntözést igényel, de amint megerősödött ez elhagyható.

Növényeink termesztésekor nem használunk növényvédőszereket. Ezért az általunk eladott csemeték vegyszermentesek. Cserébe előfordulhatnak rajtuk rovarrágások, például fügéken a fügemoly kártétele. Azt viszont garantáljuk, hogy élő kártevő nem jut el a vevőinkhez az általunk küldött növényekkel. Csomagolásnál nagyon gondosan járunk el, ügyelünk arra, hogy a növény sérülés nélkül érkezzen meg hozzád. Amennyiben problémád van a küldeménnyel keress bennünket bátran, megoldjuk!

Adatok
Virágzási idő
augusztus, július, június, szeptember
Hasznosítás
dísznövény
Fényigény
napos
Gyökérzet
sekély gyökér
Magasság
1-3 m, 3-10 m
Növény típusa
fásszárú
Talajigény
bármilyen, homok, meszes, szikes, terméketlen
Vízigény
átlagos, szárazságtűrő
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!