Szöszös ökörfarkkóró (Verbascum phlomoides) vetőmag

550 Ft

A szöszös ökörfarkkóró egy virágszárat, vagy csak kevés elágazást nevel, a virágok csomókban állnak, viszonylag nagyok, a porzók nyele sárga. Az egész növény selymesen szőrös.

Kategóriák: , ,

Leírás

Az ökörfarkkórók tőlevélrózsából a magasba törő, sárga virágokból álló hosszú fürtjei már messziről feltűnőek. A fajok közötti különbség a szár elágazásainak számában, az egy pontból induló virágok számában (egy vagy sok), a porzók és a bibe színében és formájában van. A szöszös ökörfarkkóró egy virágszárat, vagy csak kevés elágazást nevel, a virágok csomókban állnak, viszonylag nagyok, a porzók nyele sárga. Az egész növény selymesen szőrös. Kifejezetten nagy termetű faj, jó helyen a két méteres magasságot is megközelítheti. Száraz gyepekben, utak mentén, árokpartokon fordul elő.

Vetése:

Tavasszal végleges helyére.

Alkalmazása:

Gyógynövényként sokféle betegség ellen használták. Teája megfázásos tünetekre ajánlott. A szárított virágát olivaolajban áztatva fájdalomcsillapító, sebkezelő anyagot kapunk.
Kerti virágként az összes ökörfarkkóró faj használható. Látványos virágfürtjeik miatt érdemes ültetni őket. Viszonylag hosszú ideig és sok virágot nevelnek, ami a látvány mellett a beporzó rovarok számára is hasznos.
Mély karógyökere miatt a talajból tápanyagok felhozására lehetne használni, de mérete ellenére sem ad igazán jelentős növénytömeget. Szárazságtűrő faj.


További információk

Növény típusa

kétéves

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, savanyú, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

május, június, július, augusztus, szeptember, október, hosszan virágzó

Gyökérzet

karógyökér

Magasság

1-3 m

Egyebek

gyógynövény, dísznövény, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szöszös ökörfarkkóró (Verbascum phlomoides) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük