Golgotavirág (gyümölcstermő, télálló) (Passiflora incarnata ) vetőmag

500 Ft

Észak-Amerikából származó golgotavirág faj, ami a mi klímánkon is megél és gyümölcsöt terem. Viszonylag kis termetű kúszónövény.

Leírás

Észak-Amerikából származó golgotavirág faj, ami a mi klímánkon is megél és gyümölcsöt terem. Viszonylag kis termetű kúszónövény, jó talajon sem hogy évente 3-4 méteresnél hosszabb hajtásokat. Ősszel tövig visszafagy, és a föld alatt terjedő gyökérzetéből tavasszal újrahajt. Agresszíven terjedő növény lehetne belőle, de a legkeményebb teleinket nem éli túl mulcs takarás nélkül. Ezért a természetben nincs esélye hosszabb ideig életben maradni. Kerti növényként, télire vastagon mulcsolva viszont nagyon jól tartható. Támrendszert igényel amire felfuthat. Egész nyáron hozza nagy és különleges virágait. A terméskötéshez idegen megporzást igényel, ezért legalább két magoncot fel kell nevelni és egymás mellé ültetni. Tyúktojás nagyságú termései ősszel érnek be, éréskor is ugyanolyan halványzöldek maradnak. Amikor fonnyadni kezdenek akkor ehetők. A fagyok előtt érdemes leszedni a be nem érett terméseket, mert utóérnek.

Vetése:

Tél végén vagy kora tavasszal vesd el szobában vagy növényházban. A magokat 12 órára áztasd be vetés előtt. Nevelj palántákat, amiket az utolsó fagyok után ültess ki. Ha sikerül korán elindítani a növényeket és azok erőteljesen fejlődtek, akkor az első évben már virágozhatnak.


Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Golgotavirág (gyümölcstermő, télálló) (Passiflora incarnata ) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük