Csilláros ökörfarkkóró (Verbascum lychnitis) vetőmag

500 Ft

A csilláros ökörfarkkóró virágszára általában magasabban ágazik el, a fő ág felül határozottan magasabb az oldalágaknál, a virágok viszonylag aprók, sűrű csomókban állnak, és a porzók nyele vöröses.

Kategóriák: , ,

Leírás

Az ökörfarkkórók tőlevélrózsából a magasba törő, sárga virágokból álló hosszú fürtjei már messziről feltűnőek. A fajok közötti különbség a szár elágazásainak számában, az egy pontból induló virágok számában (egy vagy sok), a porzók és a bibe színében és formájában van. A csilláros ökörfarkkóró virágszára általában magasabban ágazik el, a fő ág felül határozottan magasabb az oldalágaknál, a virágok viszonylag aprók, sűrű csomókban állnak, és a porzók nyele vöröses. Bolygatott területeken, utak mellett, árokpartokon közönséges, de természetes rétekben is előfordul.

Vetése:

Tavasszal végleges helyére.

Alkalmazása:

Rágcsálók elriasztására használták raktárakban, gyümölcstárolókban.
Kerti virágként az összes ökörfarkkóró faj használható. Látványos virágfürtjeik miatt érdemes ültetni őket. Viszonylag hosszú ideig és sok virágot nevelnek, ami a látvány mellett a beporzó rovarok számára is hasznos.
Mély karógyökere miatt a talajból tápanyagok felhozására lehetne használni, de nem ad igazán jelentős növénytömeget. Kifejezetten szárazságtűrő faj.


További információk

Növény típusa

kétéves

Talajigény

bármilyen, agyag, homok, meszes, savanyú, terméketlen

Vízigény

szárazságtűrő, átlagos

Fényigény

napos, félárnyék

Virágzás

május, június, július, augusztus, szeptember, hosszan virágzó

Gyökérzet

karógyökér

Magasság

0,3-1 m

Egyebek

dísznövény, rovarcsalogató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csilláros ökörfarkkóró (Verbascum lychnitis) vetőmag” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük