You are currently viewing Opuntia curvospina <br> DJF 1361 north of Kingman, Arizona

Opuntia curvospina
DJF 1361 north of Kingman, Arizona

Viszonylag nagyra növő, nagyon látványos faj. Hosszú és sűrű élénk színű sárgás-barnás tövisei teszik különlegessé. Az idősebb részei különösen sűrűn tövisesek. Nagy termetű, az élőhelyén alacsony fa formában is növő, rövid törzset nevelő fajról van szó. Nálam még nem virágzott.

Gyűjteményben ritka, és sok a tévesen ilyen néven nevezett, de máshová tartozó növény. Itthon általában bizonytalan hibrideket, vagy Opuntia spinosibacca-t nevelnek ilyen néven.

Hibrid eredetűnek tartott faj, az O.chlorotica és az O.phaeacantha kereszteződéséből származik, de az élőhelyen már stabil állományt alkot.

Tartása: Nem kényes, és viszonylag nyorsan nő, de jónéhány év kell neki mire a felnőttkori formáját kineveli, és csak idős korban virágzik. A többi medvetalphoz hasonlóan tartható. Sok napsütésben jönnek elő igazán a látványos tövisei. A hidegtűrését nem ismerem. A két szülő faj hidegtűrése nagyon eltérő, kérdés, hogy ez a hibrid melyiket örökölte. Nálam eddig fűtetlen fóliában kb. -15 fokig lett kipróbálva.

Származása: Mesa Garden 1088.81 magvól neveltem.


Vélemény, hozzászólás?