Erdőkert

Tanyánkon olyan gazdálkodást folytatunk, ami a természettel összhangban az élővilág sokszínűségének növelésére törekszik.

 

Természetvédelem, élőhelyrekonstrukció

A területünk nagy részét igyekszünk természetközeli állapotba hozni. Egyre kevesebb érintetlen ’vadon’ található a szántóföldek által elfoglalt tájban. Szeretnénk, ha a mi földünk egy élettel teli oázis lenne ebben az egyre sivárabb tájban. Célunk, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez, és egyre több területet adjunk vissza az élővilágnak.

Permakultúrás kert

Kialakítottunk egy konyhakertet, amit a permakultúra elvei szerint művelünk, vegyszermentesen, minimális munkával. Ennek a tapasztalatait szeretnénk továbbadni, hogy minél több követőt találjunk a természeteshez közelebb álló kertészkedéshez.

A webáruházunkról

Kínálatunkban olyan növények szaporítóanyagát gyűjtöttük össze, amik a természetközeli gazdálkodásban használhatók. Nagy részük vadon élő virág, fa, cserje. Sok olyan hagyományos kerti növényt is kínálunk, amik az átlagnál szívósabbak, különösen alkalmasak vegyszermentes termesztésre. Sok ritka, nehezen beszerezhető magot is megtalálsz köztük. Csak olyan fajokat árulunk, amik őshonosak, vagy más módon biztonságosak, nem fognak invazív növényként elterjedni.