You are currently viewing Cylindropuntia imbricata

Cylindropuntia imbricata

Embermagasságúra megnövő, erőteljes és szívós faj. Az egyik legjobb télálló, a hideget és a nedvességes is gond nélkül elviseli. Gyorsan fejlődik, a 30-40 cm-es szártagok teljesen átlagosnak számítanak. Virága sötét rózsaszín, viszonylag nagy. Csak idős korban virágzik, körülbelül az egy méteres magasság elérése után.

Tartása: Inkább átlagos kerti növényként kezeljük, a sziklakerti tartásra letörpüléssel reagál. A sziklakert tövében, vagy gyepben nagyon szépen fejlődik. Sövénynek is nevelhetjük, áthatolhatatlan falat képez. A nyári öntözést gyors növekedéssel hálálja meg, de ha túlzottan meghajtjuk, akkor a hosszú laza szártagjai télen lehajlanak, és elcsúfítják a bokrot. Ilyenkor segít a karózás néhány évre. Az elfásodott szártagok már nem hajlanak el. A magyar teleket biztonságosan átvészeli, a legnagyobb hideg sem árt neki, és a téli nedvességre sem érzékeny.

Származása: A képeken látható példány Ivana Richter gyűjteményéből származik, Cylindropuntia imbricata f. albiflora néven kaptam. A virága talán kicsit halványabb az átlagnál, de fehérnek semmiképpen nem nevezném.

Vélemény, hozzászólás?